Проекти спарених котеджів

Дуплексні будинки – це вирішення певних життєвих проблем. Зазвичай у певній черзі хтось із членів сім’ї в них постійно знаходиться вдома. Таким чином, обидва будинки завжди знаходяться під наглядом. Також, замовивши проекти будинків спареного типу, можна зекономити на:

  • купівлі землі вскладчину;
  • необхідності меншої кількості матеріалів, ніж на два відокремлених будинки;
  • оплаті робіт будівельної бригади;
  • прокладці інженерних комунікацій;
  • створенні додаткових зручностей на два господарства, таких як альтанка, басейн, тераса;
  • обслуговуванні під час експлуатації.

З яких пунктів складається ціна на спарені котеджі

Найчастіше проекти спарених котеджів бувають звичайні або дзеркальні. Перш ніж розпочнуться будівельні роботи, варто ознайомитись з варіантами креслень, які пропонують архітектурні компанії, та обрати той, що прийдеться до вподоби кожному члену великої родини.

У скільки обійдеться будівництво спареного котеджу? Щоб дізнатись суму, варто з архітектором обговорити потреби сім’ї, смаки та побажання щодо архітектурного стилю майбутнього житла, кількості поверхів та загальної площі, будівельних матеріалів та оздоблення. На ціну впливає й розташування на певній відстані систем водопостачання, каналізації та газифікації.

Замовляючи проект спарених котеджів, не слід забувати й про особливості земельної ділянки. Проектант при роботі має врахувати й такі дані, як:

  1. рівень грунтових вод;
  2. рельєф території, розмір та форма;
  3. близькість розташування сусідніх будівель.

Чим простіший рельєф ділянки під забудову – тим на нижчу вартість можна розраховувати забудовнику. Простий архітектурний стиль та відсутність додаткових приміщень також говорять про зміну вартості в менший бік.

Додатково зекономити можна, обравши вже готове планування від архітектурної компанії. Такі будинки мають сучасний вигляд, оснащені необхідними для комфортного проживання кімнатами. Але іноді типові проекти потребують адаптації до землі або вподобань родини замовника. Внесення змін в проект потребує додаткової оплати. В залежності від їх розміру та складності, іноді не набагато дорожче обходяться індивідуальні креслення. Тому, перш ніж обрати варіант, варто отримати консультацію спеціаліста й замовити проект спареного котеджу за розумною ціною.

Де замовити проект спареного котеджу

АБ «Архітектурна Кухня» пропонує замовникам створення проектів будинків на різний смак. В арсеналі робіт компанії є моделі:

  • з різною кількістю поверхів;
  • різного призначення;
  • з балконом або лоджією;
  • з мансардним рівнем;
  • з гаражним приміщенням;
  • з терасою.

Тут можна знайти й проекти на спарені котеджі, що часом замовляють великі родини або добрі друзі. Зовсім незручно щодня їздити далеко, щоб відвідати батьків, яким потрібен догляд, або відвозити до них онуків, щоб погледіли, доки тато з мамою на роботі. Та й з добрими друзями-сусідами приємно часто спілкуватись або займатись спільною справою.

Готовий проект – це змога вже через декілька місяців з моменту його отримання заселитись в новий будинок. Головне – дійти згоди щодо стилістичного оформлення та розміру майбутнього житла.

При бажанні отримати індивідуальне планування, фахівці АБ «АК» теж прийдуть на допомогу. Розповівши їм про свої побажання, можна замовити проект з рівновеликими квартирами, що будуть зведені в дзеркальному або звичайному варіанті, а також з приміщеннями, площа яких буде різною. В будь-якому випадку, проекти спарених котеджів, створені в архітектурному бюро, повністю відповідатимуть потребам замовника.