Фасадні матеріали

Стіни з керамічних блоків – вигідне рішення для створення фасаду будівель, а ось тут можна купити будматеріали.

Від якості фасаду будинку, а також від того, наскільки надійний захист має, багато в чому залежить термін служби будівлі, обсяги та періодичність ремонтних робіт. Стійкість до руйнівних впливів довкілля – це основна якість, якою повинен мати фасад сучасної будівлі. Серед усіх рішень, що існують зараз на ринку, найбільш оптимальними є стіни з керамічних блоків.

Матеріали, які виготовляються в ході процесу формування та випалу – ось що є керамічні блоки. Найбільш важливими якостями таких матеріалів є міцність та довговічність. Крім цього, вони відрізняються високими декоративними якостями.

Сировина для виробництва керамічних блоків у природі досить поширена. Широка сфера застосування цих блоків обумовлена ​​саме цими якостями, а ось тут можна купити фасадні матеріали. Їх застосовують як для зведення стін. Даний матеріал використовується і для спорудження покрівлі, а також при роботах з внутрішнього та зовнішнього облицювання.

Якщо правильно було підібрано товщину керамічного блоку для стін, то проводити роботи з їх утеплення не доведеться. Використовуючи звичайні штукатурні склади можна забезпечити гладку поверхню стін з цього матеріалу. До захисно-декоративного фарбування можна приступати після цього.

На два види на підставі такого критерію як щільність прийнято розділяти штучні вироби з кераміки: щільні та пористі. Менше 6% становить рівень водопоглинання у щільних виробів. Що стосується пористих, то у них цей показник може змінюватись в межах від 6 до 20%.

Спеціальні знання потрібно мати, щоб виконати кладку стін з керамічних блоків. Менше часу, ніж кладка з цегли, займає така кладка. Не впливає ця обставина на якість робіт. У цьому матеріал не руйнується. Чисто та акуратно проводяться всі роботи.
З фундаменту починається кладка стін із керамічних блоків. Насамперед потрібно нанести вологовідштовхувальний розчин. Його наносять під перший ряд кладки. Завдяки цьому забезпечується укладання блоків ідеальної горизонталі.

Гідроізоляція розгортається відразу після цього, а потім знову виконується нанесення шару розчину.
Кутові керамічні блоки укладаються першими. А потім виконується кладка всього першого ряду. Перш ніж виконувати укладання блоку, потрібно виконати його зволоження за допомогою поливу матеріалу водою зі шланга. Рівнем потрібно користуватися у процесі укладання, щоб уникнути горизонтального усунення. За допомогою гумової киянки можна проводити коригування вертикального ряду.

Після виконання укладання першого ряду керамічних блоків потрібно зробити перерву, яка повинна тривати не менше 12 годин. Після цього часу викладання керамічних блоків можна продовжити. Робити це потрібно в тому самому порядку, що і при викладанні першого ряду.
Тільки на горизонтальні шви виконується укладання розчину.
Винятком є ​​кути та місця сполучення стін. Сітку можна використовувати між рядами. Невеликою має бути кількість швів кладок. Це забезпечить зменшення тепловтрат із будівлі.