Різниця між модульним та каркасним будинком

Для того, хто давно займається будівництвом швидкомонтованих будівель, не складе особливих труднощів розрізнити між собою модульні, збірні та каркасні будівлі. Однак якщо ви хочете розібратися в цьому, зовсім не маючи знань у сфері, вам варто почати з більш простих понять. 

Швидкобудуємі будівлі – це будівлі, які замість традиційних матеріалів для будівництва будинку використовують для стін та покрівлі сучасні матеріали, такі, як сендвіч-панелі, модульні конструкції тощо. Такий підхід до будівництва дозволяє скоротити будівельний процес із кількох років до кількох місяців. Саме тому швидкобудуюємі будівлі популярні в якості торгових павільйонів, тимчасового житла при будівництві або фестивалі. В окремих випадках ці будинки можуть замінити собою традиційний котедж ат прослужити господарю понад 50 років. 

Відмінності між типами швидкомонтованих будівель лежать у способі їх створення та встановлення. 

  • Модульні будинки, як правило, є будинками, що складаються з попередньо виготовлених модулів, які потім збираються на місці будівництва. 
  • Каркасні будинки https://blockmodul.com.ua/ua/karkasnyye-doma/ будують на місці із дерев’яних або металевих каркасів. Ці каркаси можуть бути попередньо виготовлені та доставлені на місце будівництва, але процес збирання відбувається на місці. 

Основна відмінність між модульними та каркасними будинками полягає в тому, що модульні будинки найчастіше будуються з використанням фабричного складання, що прискорює процес будівництва та дозволяє скоротити витрати на працю та матеріали. У той же час каркасні будинки найчастіше будуються на місці за допомогою робітників, що потребує більше часу та витрат на будівництво.

В будь-якому випадку, незалежно від обраного способу будування швидкомонтованої будівлі, треба враховувати клімат, в якому вони будуть використовуватися, та закладати відповідні роботи – з встановлення систем опалення та кондиціювання, з утеплення стін тощо, – ще до початку будівництва, на етапі проектування. На цьому ж етапі традиційно визначають кількість та зовнішній вигляд дверей та вікон, потім обговорюється інтер’єр майбутньої будівлі та необхідність робіт з оздоблення інтер’єру. Вже після затвердженого проекту слід почекати, доки не будуть виготовлені стіни та покрівля будівлі, поки не буде встановлений оговорений каркас та поки не завершаться всі роботи з проведення інженерних комунікацій та освітлення, і внутрішнього та зовнішнього оздоблення.